Dit jaar geen FK ringrijden

Het Fries Kampioenschap ringrijden zou in 2019 weer plaatsvinden in Bolsward, maar is in overleg met de organisatie in Dokkum een jaar uitgesteld. Het FK is volgend jaar eerst in Dokkum en pas in 2020 weer in Bolsward. Reden: de Stormruiter.

Het Fries Kampioenschap Ringrijden is voor leden van Het Friese Tuigpaard en de Friese Aanspanning. De zeven beste aanspanningen van beide verenigingen kunnen zich in een competitie klasseren voor het FK.

Omdat veel leden van Het Friese Tuigpaard met hun Friezen meewerken aan de grote theatervoorstelling De Stormruiter in het WTC-gebouw in Leeuwarden, was er geen ruimte in hun agenda voor ook nog een FK.

Die Friese titelstrijd wordt afwisselend in Dokkum en Bolsward georganiseerd door de vereniging Concours Hippique Dokkum en de stichting Bolletongersdei. Dit jaar was Dokkum aan de beurt. In overleg is besloten het FK een jaartje over te slaan.

Maar liefst vijf maal (2009, 2012, 2015, 2016 en in 2017) ging de Friese titel naar ringsteekster Ilse Koster en de in maart overleden Sjerp de Jong uit Witmarsum.


(Vijfmaal won de in maart overleden Sjerp de Jong, samen met Ilse Koster, de Friese titel ringsteken.)